Weekbriefje 'naar het theater'

Hey mama’s en papa’s,

Ons nieuwe thema is ‘naar het theater’. We gaan twee keer naar het theater deze week. We leggen de klemtoon op ‘zich durven te uiten’ en ‘zich durven voor te stellen aan de anderen’. Voor sommige kleuters is het niet zo gemakkelijk om op het podium iets te tonen aan de andere kleuters. We gaan deze week iedereen de kans geven om een optreden te geven. Op vrijdag mogen de kleuters zich verkleden voor hun show. Dit kan een danspakje zijn, voetbalkledij, verkleedkledij… Kleuters mogen dit zelf kiezen.

* kleuters mogen op maandag hun liedjes- en versjesboekje meebrengen dat ze in september mee naar huis gekregen hebben, we gaan het boekje gebruiken om liedjes te zingen en om versjes voor te dragen op het podium.

* Dinsdag 13 november gaan we naar een toneelvoorstelling kijken. We vertrekken om 9.30u. Wie kan ons wegdoen en komen halen? Het toneel begint om 9.45u en duurt een vijftigtal minuten. Ouders mogen ons rond 10.30u terug komen oppikken.

* Woensdag 14 november gaan we naar Heist naar een dansvoorstelling ‘Stip’ kijken. De bus brengt ons naar Heist en weer naar school.

* Zwemmen: de kleuters van juf Tinneke gaan zwemmen op donderdag  15 november. Afdroogouders worden rond 11.20u in de kleedkamer verwacht.

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

Bekijk hier onze foto's KLIK HIER 

Hipperdepip hoera voor Ashton!! Hij werd 5 jaar!!! 

   

 

Foto's Herfstwandeling

Bekijk hier onze foto's van de hersftwandeling.  KLIK HIER

 

Weekbriefje themaloze week

Hoi mama en papa ,

Na de vakantie hebben we een themaloze week. We gaan in die week veel meespelen met de kleuters en kijken wat er bij de kleuters allemaal leeft.

Ook gaan we observeren.

*  Zwemmen: het is geen zwemmen op donderdag 8 november.

* Toneel Zoerla:

Op dinsdagvoormiddag 13/11 gaan we naar de Zoerla voor een schoolvoorstelling, hier hebben we ook nog vervoer voor nodig, briefjes volgen nog.

* Dansvoorstelling:

Op woensdag 14/11 gaan we naar Heist-op-den-Berg met de bus naar een dansvoorstelling kijken.

Na de vakantie gaat het project met de fluohesjes weer van start.(zie brief) Dit is een initiatief van het oudercomité.   We willen graag enkele afspraken maken.

Wanneer de kleuters ‘s morgens binnenkomen, steken ze hun fluohesje zelf in de boekentas of worden terug mee naar huis genomen door de ouders. Dus er worden GEEN fluohesjes AAN DE KAPSTOK gehangen!

Wanneer je je kleuter ‘s avonds afhaalt, kan je het fluohesje terugvinden in de boekentas.

Elk hesje heeft een nummer en behoort toe aan een kleuter, de nummering hangt aan de kapstokken. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hesje.

Alle fluohesjes komen terug binnen de laatste dag voor de Paasvakantie .

Prettige vakantie,

Juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

Bekijk hier onze foto's   KLIK HIER

 

 

                  

rollebolle

Weekbriefje Herfst2

Hey mama’s en papa’s,

We leren nog een weekje verder over de herfst.

* Zwemmen: het is geen zwemmen op donderdag 25 oktober.

* spelletjesnamiddag: op dinsdagnamiddag 23 oktober gaat onze eerste spelletjesnamiddag door. Ouders die zich ingeschreven hebben, zijn om 12.50u welkom in de klas.

* Uitstap naar het bos. Woensdag 24 oktober gaan we met de kleuters van 2K en 3K naar het bos ‘De Beeltjens’. Kleuters doen best laarzen of stapschoenen aan. De juffen zorgen voor koekjes en drinken. We vertrekken om 9u en komen om 11.30u terug.

We hebben nog 1 auto tekort voor woensdag. Alvast bedankt aan alle chauffeurs!! J

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

 

Weekbriefje 'dieren in het herfstbos'

Hey mama’s en papa’s,

Ons volgende thema is ‘dieren in het herfstbos’.

* Meebrengen: kleuters mogen herfstmateriaal meebrengen zoals kastanjes, eikels, herfstbladeren,…

* Zwemmen en rollebolle: het is geen zwemmen op donderdag 18 oktober omdat we naar Rollebolle gaan. We vertrekken om 8.55u naar de Mixx in Herselt. Om 11.30u is het gedaan en dan mogen de auto’s ons weer oppikken aan de Mixx. Alvast een dankjewel aan alle ouders en grootouders die kunnen rijden!

* Boke choco: woensdagvoormiddag 17 oktober doen wij mee met de Fairtrade actie ‘Boke choco’. Onze kleuters van juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke maken voor alle kindjes van de kleuterschool bokes met choco van de wereldwinkel. We bekijken wat ‘fairtrade’ betekent.

* spelletjesnamiddag: op dinsdagnamiddag 23 oktober is onze eerste spelletjesnamiddag. Mama’s en papa’s die graag meespelen komen tegen 12.50u naar de klas. We spelen van 13u tot 14u. Onze volgende spelletjesnamiddag gaat door op woensdag 28 november van 11u tot 12U.

(Woensdag 24 oktober gaan we met de kleuters van 2K en 3K naar het bos ‘De Beeltjens’. Wie kan ons wegdoen en komen halen? J We vertrekken om 9u en komen om 11.30u terug. Bedankt!)

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

Bekijk hier onze foto's van het thema 'Hans en Grietje'  KLIK HIER 

Proficiat voor Kaat! Zij werd 5 jaar!! 

   

Weekbriefje Hans en Grietje2

Hey mama’s en papa’s,

We werken nog een weekje verder met het thema ‘Hans en Grietje’.

* Meebrengen: /

* Zwemmen: het is geen zwemmen op donderdag 11 oktober

* spelletjesnamiddag: op dinsdagnamiddag 23 oktober is onze eerste spelletjesnamiddag. Mama’s en papa’s die graag meespelen komen tegen 12.50u naar de klas. We spelen van 13u tot 14u. Gelieve een berichtje te sturen als je graag meedoet. Onze volgende spelletjesnamiddag gaat door op woensdag 28 november van 11u tot 12U.

* Rollebolle: Op donderdagvoormiddag 18 oktober gaan onze kleuters sporten naar Rollebolle in de Mixx te Herselt. Wij zijn op zoek naar auto’s. Wie kan ons wegdoen en komen halen aan de MIxx? Graag een seintje aan de juf! De kleuters van juf Tinneke gaan die donderdag niet zwemmen!

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

 

Weekbriefje Hans en grietje

Hallo mama’s en papa’s,

Elmer is weer vertrokken en we vliegen er in met een nieuw thema ‘Hans en Grietje’.

Onze kleuters van de derde kleuterklas zijn dinsdag gaan kennismaken met juf Mieke en juf Kelly. De kindjes van het 1ste leerjaar kwamen bij ons spelen in de klas.

* Aandacht: Juf Hilde is twee weken afwezig wegens ziekte. Juf Tamara vervangt juf Hilde.

* Meebrengen: /

* Zwemmen: de kleuters van juf Hilde en juf Tamara gaan zwemmen op donderdag 4 oktober.

Op maandag 1 oktober is het een lokale verlofdag.

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

Bekijk hier onze foto's KLIK HIER 

 

 

Weekbriefje Elmer 2

Hallo mama’s en papa’s,

De avonturen van Elmer vinden wij heel spannend! We werken nog een weekje verder rond dit thema.

Wisten jullie dat… onze kleuters ‘Het boek zonder tekeningen’ ook geweldig vinden! Ze vinden het helemaal niet saai. Je moet maar eens vragen. J Als jullie eens naar de bib gaan is dit boek de moeite om mee te nemen.

‘Het boek zonder tekeningen’ van B.J. Novak, Lannoo.

* Meebrengen: /

* Zwemmen: het is geen zwemmen op donderdag 27 september.

Op vrijdag 28 september is het geen school omdat het pedagogische studiedag is.

Op maandag 1 oktober is het een lokale verlofdag.

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

 

Weekbriefje Elmer 1

Hallo mama’s en papa’s,

Ondertussen zijn we het al goed gewoon geworden in onze nieuwe klas.

Ons volgende thema is Elmer. Kennen jullie Elmer de lapjesolifant? Elmer is anders dan de andere olifanten, hij heeft vele kleurtjes. Het thema gaat over ‘anders zijn’.   Elmer beleeft allerlei leuke avonturen.

* Meebrengen: een nieuw flesje of proper drinkbus met water, wie thuis prentenboeken heeft van Elmer mag deze meebrengen.

* Zwemmen: kleuters van juf Tinneke en Tess, Rintse, Baptist, Sam en Liene van juf Hilde gaan zwemmen op donderdag 20 september.  Afdroogouders en/of grootouders worden om 11.20u in de kleedkamer verwacht. (je mag dit aan de balie zeggen dat je kont helpen afdrogen en dan mag je doorgaan)

Op vrijdag 21 september is de kinderclub gesloten!

Op vrijdag 28 september is het geen school omdat het pedagogische studiedag is.

Op maandag 1 oktober is het een lokale verlofdag.

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Hilde

 Bekijk hier onze foto's KLIK HIER 

 

Pagina 1 van 2
Go to top