foto's carnavalstoet

Bekijk hier onze foto's:

carnavalstoet

Weekbriefje Kikker

Hey mama’s en papa’s,

Het was een leuke carnaval –en muziekweek! Er is veel gezongen en gedanst!

Nu gaan onze kleuters genieten van een weekje rust. Na de vakantie vliegen we er in met het thema “Kikker” . We gaan leren over de mooie verhalen van Kikker van de schrijver Max Velthuijs.

Meebrengen: Deze week staat de letter ‘K’ in de focus. Jullie kleuter mag een prent of voorwerp meebrengen dat begint met de letter ‘K’. Wie thuis boeken heeft van kikker mag deze ook meebrengen.

Zwemmen: kleuters van juf Hilde gaan op donderdag 22 februari zwemmen, afdroogouders worden om 9.40u in de kleedkamer verwacht. Bedankt!

Bib: Op woensdag 21 februari gaan we met de kleuters  naar de bib. (briefjes voor vervoer zijn meegegeven)

Toneel Zoerla: Op dinsdag 27 februari gaan we naar het toneel van ‘Nellie en Cezar’ kijken in de Zoerla. Het toneel start om 10u en duurt 50 minuten. Het kost 4 euro. Dit bedrag komt op de schoolrekening. Hier zoeken we ook nog auto’s voor die ons kunnen wegdoen en komen halen. De briefjes worden na de vakantie meegegeven.

Integratie spelletjesnamiddag:

Op dinsdag 6 maart doen we samen met de kinderen van het eerste leerjaar een spelletjesnamiddag. Deze gaat door in de lagere school van 13u tot 14u. Wij vragen die dag dat alle kleuters blijven ineten zo kunnen wij op tijd naar de lagere school wandelen.

Ouders die tijd hebben om mee spelletjes te komen spelen zijn altijd welkom die namiddag. Na de vakantie geven we hier briefjes voor mee.

Groetjes juf Tinneke, juf Hilde en juf Petra

Bekijk hier onze foto's KLIK HIER 

Hip hip hip hoera voor Mathijs! Hij werd 6 jaar!

   

 

Weekbriefje Muziek en carnaval

Hallo mama en papa,

Kleuters kennen het verhaal van ‘De Bremer stadsmuzikanten’ al helemaal.

Ze vonden het ook leuk om te experimenteren met het schimmenspel.

Volgende week leren we verder over muziek en carnaval. Vrijdagnamiddag is er een aparte carnavalstoet. De brief van de stoet is gisteren met je kleuter mee naar huis gekomen.

Gekke week: kleuters doen maandag en dinsdag mee met de gekke week. Maandag is het gekke harendag en dinsdag gekke schoenendag.

 

Meebrengen: /

Zwemmen: kleuters van juf Tinneke en juf petra gaan  op donderdag 8 februari zwemmen, afdroogouders worden om 9.40u in de kleedkamer verwacht. Bedankt!

Bib: Op woensdag 21 februari gaan we met de kleuters van juf Hilde en juf Tinneke naar de bib. We zoeken ouders of grootouders die ons kunnen wegdoen en komen halen. We geven na de vakantie een briefje mee.

Groetjes  juf Tinneke, juf Hilde en juf Petra

Bekijk hier onze foto's KLIK HIER 

  

Poppenkast 'Prins carnaval'

Bekijk hier de foto's van de poppenkast!  KLIK HIER 

   

Weekbriefje 'wij maken muziek'

Hallo mama en papa,

We werken nog een weekje verder met het thema ‘ wij maken muziek’. We gaan deze week muziek beluisteren, muziek spelen, schimmenspel spelen,… We gaan ook het verhaal van ‘De Bremer stadsmuzikanten’ naspelen.   

Poppenkast: dinsdag 30 maart is het in de voormiddag Poppenkastvoorstelling ‘Prins carnaval’ van poppentheater De neus. Dit gaat door in de polyvalente zaal.

Onze kleuters wandelen naar daar en terug.

Meebrengen: We gaan de letter ‘M’ van muziek verkennen. Kleuters mogen een prent van een voorwerp meebrengen dat begint met de letter ‘M’.

Zwemmen: het is geen zwemmen deze week

 

Groetjes  juf Tinneke, juf Hilde en juf Petra 

FALY, het zusje van BARA kwam op bezoek. Wij zongen mooie liedjes voor FALY. O, wat is Faly schattig :) 

   

Weekbriefje 'Wij maken muziek'

Hallo mama en papa,

De aarde, maan, Venus, Saturnus, Pluto,… zijn niet vreemd meer voor onze kleuters. Kleuters vonden het een boeiend thema.

Ons volgende thema is ‘wij maken muziek’. We gaan werken rond het verhaal ‘De Bremer stadsmuzikanten’ en we gaan véél muziek maken!

Verwisseltjesdag: Dinsdag 23 januari is het verwisseltjesdag.

Meebrengen:een nieuw flesje water

Zwemmen: Kleuters van juf Hilde gaan zwemmen op donderdag 25 januari. Afdroogouders worden om 9.40u verwacht in de kleedkamer.

Punten dreamland: Wie thuis nog zegeltjes overheeft van de spaarkaarten (van Sint en Kerst) mag deze meegeven naar school. Met de verzamelde zegels proberen we nog enkele spaarkaarten te vullen en hiermee kunnen we dan spelmateriaal kopen voor de kleuters. Alvast bedankt!

 

Bekijk hier onze foto's  KLIK HIER 

 HIPPERDEPIP HOERA VOOR BARA! HIJ WERD 6 JAAR!!!

   

Groetjes  juf Tinneke, juf Hilde en juf Petra 

Weekbriefje de ruimte2

Hallo mama en papa,

Onze kapoenen deden goed hun best met het sterzingen! We hebben veel centen bijeen gezongen. We kozen dit jaar als goed doel ‘pleegzorg’ en ook sparen we elk jaar voor ons PLAn kind.

Dankjewel aan de mama’s van het oudercomité! Zij maakten na het sterzingen lekkere warme chocomelk voor ons!

We werken nog een weekje verder met het thema ‘De ruimte’. Onze kleuters hebben de aarde en de maan al goed leren kennen en ook de andere planeten kwamen al aan bod.

Meebrengen: /

Zwemmen: Het is geen zwemmen donderdag 18 januari!

 Groetjes  juf Tinneke, juf Hilde en juf Petra 

Bekijk hier onze foto's van het sterzingen. KLIK HIER 

 

Foto's kerstmis

Lang zullen ze leven!!! Bravo voor Nio, hij werd 5 jaar in december! Bravo voor Norah, zij wordt 6 jaar! 

  

  

Bekijk hier onze foto's  van thema Kerstmis  KLIK HIER

Weekbriefje De ruimte

Hey mama's en papa's, 

hopelijk hebben jullie allemaal genoten van gezellige warme feestdagen!  Ons nieuwe jaar is van start gegaan en wij wensen jullie allemaal een liefdevol 2018 toe!  

We vliegen de twee komende weken met onze kleuters de ruimte in en gaan de verschillende planeten en sterren verkennen. 

Wie thuis boeken heeft over de ruimte mag deze meebrengen.

Sterzingen: Dinsdagnamiddag 9 januari gaan we sterzingen ten voordele van een goed doel. Kleuters mogen zich verkleden in een koning of koningin. (dit kan je best doen met een groot t-shirt waar je een ster op tekent. Lakens en dekens zijn vervelend om te stappen.  Ineters brengen dit mee in een zak)

Zwemmen: de kleuters van juf Tinneke gaan donderdag 11 januari zwemmen. De afdroogouders worden rond 9.40u in de kleedkamer verwacht. Dankjewel! 

Groetjes juf Tinneke, juf Hilde en juf Petra

 

Foto's kerstfeestje!

Onze laatste dag sloten we af met een gezellig kerstfeestje! We namen ook afscheid van onze poetsvrouw Marissa, zij gaat vanaf nu met pensioen.

 

Bekijk hier onze foto's:

Foto's

 

Pagina 1 van 4
Go to top