Weekbriefje 'naar het theater'

Hey mama’s en papa’s,

Ons nieuwe thema is ‘naar het theater’. We gaan twee keer naar het theater deze week. We leggen de klemtoon op ‘zich durven te uiten’ en ‘zich durven voor te stellen aan de anderen’. Voor sommige kleuters is het niet zo gemakkelijk om op het podium iets te tonen aan de andere kleuters. We gaan deze week iedereen de kans geven om een optreden te geven. Op vrijdag mogen de kleuters zich verkleden voor hun show. Dit kan een danspakje zijn, voetbalkledij, verkleedkledij… Kleuters mogen dit zelf kiezen.

* kleuters mogen op maandag hun liedjes- en versjesboekje meebrengen dat ze in september mee naar huis gekregen hebben, we gaan het boekje gebruiken om liedjes te zingen en om versjes voor te dragen op het podium.

* Dinsdag 13 november gaan we naar een toneelvoorstelling kijken. We vertrekken om 9.30u. Wie kan ons wegdoen en komen halen? Het toneel begint om 9.45u en duurt een vijftigtal minuten. Ouders mogen ons rond 10.30u terug komen oppikken.

* Woensdag 14 november gaan we naar Heist naar een dansvoorstelling ‘Stip’ kijken. De bus brengt ons naar Heist en weer naar school.

* Zwemmen: de kleuters van juf Tinneke gaan zwemmen op donderdag  15 november. Afdroogouders worden rond 11.20u in de kleedkamer verwacht.

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

 

Foto's Herfstwandeling

Bekijk hier onze foto's van de hersftwandeling.  KLIK HIER

 

Weekbriefje themaloze week

Hoi mama en papa ,

Na de vakantie hebben we een themaloze week. We gaan in die week veel meespelen met de kleuters en kijken wat er bij de kleuters allemaal leeft.

Ook gaan we observeren.

Zwemmen: het is geen zwemmen op donderdag 8 november.

* Toneel Zoerla:

Op dinsdagvoormiddag 13/11 gaan we naar de Zoerla voor een schoolvoorstelling, hier hebben we ook vervoer voor nodig. Wie kleuters kan wegdoen en komen halen, mag dit aan de juf laten weten.  Dankjewel!

* Dansvoorstelling:

Op woensdag 14/11 gaan we naar Heist-op-den-Berg met de bus naar een dansvoorstelling kijken.

Na de vakantie gaat het project met de fluohesjes weer van start.(zie brief) Dit is een initiatief van het oudercomité.   We willen graag enkele afspraken maken.

Wanneer de kleuters ‘s morgens binnenkomen, steken ze hun fluohesje zelf in de boekentas of worden terug mee naar huis genomen door de ouders. Dus er worden GEEN fluohesjes AAN DE KAPSTOK gehangen!

Wanneer je je kleuter ‘s avonds afhaalt, kan je het fluohesje terugvinden in de boekentas.

Elk hesje heeft een nummer en behoort toe aan een kleuter, de nummering hangt aan de kapstokken. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen hesje.

Alle fluohesjes komen terug binnen de laatste dag voor de Paasvakantie .

                                  

Prettige vakantie,

Juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

                  

rollebolle

Weekbriefje Herfst2

Hey mama’s en papa’s,

We leren nog een weekje verder over de herfst.

* Zwemmen: het is geen zwemmen op donderdag 25 oktober.

* spelletjesnamiddag: op dinsdagnamiddag 23 oktober gaat onze eerste spelletjesnamiddag door. Ouders die zich ingeschreven hebben, zijn om 12.50u welkom in de klas.

* Uitstap naar het bos. Woensdag 24 oktober gaan we met de kleuters van 2K en 3K naar het bos ‘De Beeltjens’. Kleuters doen best laarzen of stapschoenen aan. De juffen zorgen voor koekjes en drinken. We vertrekken om 9u en komen om 11.30u terug.

We hebben nog 1 auto tekort voor woensdag. Alvast bedankt aan alle chauffeurs!! J

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

 

thema: "hans en grietje"

Weekbriefje 'Dieren in het herfstbos'

Hey mama’s en papa’s,

Ons volgende thema is ‘dieren in het herfstbos’.

* Meebrengen: kleuters mogen herfstmateriaal meebrengen zoals kastanjes, eikels, herfstbladeren,…

* Zwemmen en rollebolle: het is geen zwemmen op donderdag 18 oktober omdat we naar Rollebolle gaan. We vertrekken om 8.55u naar de Mixx in Herselt. Om 11.30u is het gedaan en dan mogen de auto’s ons weer oppikken aan de Mixx. Alvast een dankjewel aan alle ouders en grootouders die kunnen rijden!

* Boke choco: woensdagvoormiddag 17 oktober doen wij mee met de Fairtrade actie ‘Boke choco’. Onze kleuters van juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke maken voor alle kindjes van de kleuterschool bokes met choco van de wereldwinkel. We bekijken wat ‘fairtrade’ betekent.

* spelletjesnamiddag: op dinsdagnamiddag 23 oktober is onze eerste spelletjesnamiddag. Mama’s en papa’s die graag meespelen komen tegen 12.50u naar de klas. We spelen van 13u tot 14u. Gelieve een berichtje te sturen als je graag meedoet. Onze volgende spelletjesnamiddag gaat door op woensdag 28 november van 11u tot 12U.

(Woensdag 24 oktober gaan we met de kleuters van 2K en 3K naar het bos ‘De Beeltjens’. Wie kan ons wegdoen en komen halen? J We vertrekken om 9u en komen om 11.30u terug. Bedankt!)

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

 

Weekbriefje Hans en Grietje2

Hey mama’s en papa’s,

We werken nog een weekje verder met het thema ‘Hans en Grietje’.

* Meebrengen: /

* Zwemmen: het is geen zwemmen op donderdag 11 oktober

* spelletjesnamiddag: op dinsdagnamiddag 23 oktober is onze eerste spelletjesnamiddag. Mama’s en papa’s die graag meespelen komen tegen 12.50u naar de klas. We spelen van 13u tot 14u. Gelieve een berichtje te sturen als je graag meedoet. Onze volgende spelletjesnamiddag gaat door op woensdag 28 november van 11u tot 12U.

* Rollebolle: Op donderdagvoormiddag 18 oktober gaan onze kleuters sporten naar Rollebolle in de Mixx te Herselt. Wij zijn op zoek naar auto’s. Wie kan ons wegdoen en komen halen aan de MIxx? Graag een seintje aan de juf! De kleuters van juf Tinneke gaan die donderdag niet zwemmen!

Groetjes juf Hilde, juf Tamara en juf Tinneke

 

thema"elmer"

thema elmer foto's

Pagina 1 van 2
Go to top