Weekbriefje 12 november

                                                                 

Hallo mama, papa

De volgende week gaan we leren over en spelen met...."BALLEN EN BALLONNEN".  En daarom deze oproep, de kleuters mogen allemaal ballen en/of ballonnen meebrengen naar de klas. Ook speciale exemplaren zijn welkom bv springballen, grote opblaasballen... Graag de ballen goed kentekenen en je mag deze maandagmorgen in de zithoek van de klas leggen.

 

        

De 2 feestvarkens van deze week ! Bravo voor Mon en Louise

Het is zover.. Bas mocht voor de eerste keer gaan logeren.... Jitse was in haar nopjes !!

 foto's/ klik

 

 

 

Weekbriefje 5 november

                                              

 Beste ouders,

Eerst een weekje verlof en dan vliegen we er weer in. Ons thema dan is "MIJN LICHAAM". We gaan  spelletjes spelen en bewegen, lichaamsdelen herkennen en benoemen .... zodat onze kleuters ervaringen opdoen en  lichaamsbesef ervaren. 

                                              Het bezoekje aan het bos was "TOP"

Een kroontje, kaarsjes.....ja, Titus is jarig !!! Bravo !

Een hele dikke proficiat aan mama en papa van Juline en Mathijs.... ze kregen er een broertje bij !!! Simon ! Na de vakantie gaan we hen eens goed in de bloemetjes zetten en hopen we hen te verwachten in de klas

foto's/ klik

Na de vakantie gaat het project met de fluohesjes weer van start. Elke hesje is genummerd (zie ook kapstok) en behoort een kleuter toe tot einde project. Na de paasvakantie worden de hesjes weer verzameld in de klas.  Bij de jonge kleuters is het een hele organisatie om de hesjes aan en uit te doen. Vandaar vraag ik graag jullie hulp en zou ik graag enkele afspraken  maken. Bij de jonge kleuters mag je (na de vakantie) zelf de hesjes  uitdoen bij het brengen van je kind.(op de speelplaats hebben we dit niet nodig) Je mag dit dan in de boekentas steken of mee naar huis nemen. Bij het afhalen is het ook de bedoeling dat jullie dit zelf aandoen bij je kleuter. Dus GEEN fluohesjes AAN DE KAPSTOK hangen want de kapstokken hangen in de winter al overvol en het is zowiezo al een job om iedereen klaar te krijgen met jas sjaal, muts, wanten enz... Mag ik ook vragen om HANDSCHOENEN te vervangen door wanten. Heel hartelijk bedankt op voorhand ! Heb je vragen... stel ze gerust !

Weekbriefje 18 oktober

                                                                                      

Hallo mama, papa

Volgende week werken we een weekje over "de herfst". We gaan een herfstwandeling maken, herfstverschijnselen zoeken, experimenteren met herfstmaterialen en natuurlijk ook een bezoekje brengen aan het bos(wachtershuisje). Ons uitstapje gaat door op donderdag 25 oktober en die dag mag je je kleuter slechte kledij aandoen. Wie kan er ons brengen en terug komen halen die donderdag. Vertrek om 9.30u en terug ophalen om 11.15u . Graag een seintje ! De kleuters mogen ook herfstmaterialen meebrengen naar de klas, en boekjes over dit thema.

Na de vakantie gaat het project met de fluohesjes weer van start.(Meer info volgt) Bij de jonge kleuters is dit een hele organisatie. Vandaar vraag ik graag jullie hulp en zou ik graag enkele afspraken  maken. Bij de jonge kleuters mag je (na de vakantie) zelf de hesjes  uitdoen bij het brengen van je kind.(op de speelplaats hebben we dit niet nodig) Je mag dit dan in de boekentas steken of mee naar huis nemen. Bij het afhalen is het ook de bedoeling dat jullie dit zelf aandoen bij je kleuter. Dus GEEN fluohesjes AAN DE KAPSTOK hangen want de kapstokken hangen in de winter al overvol en het is zowiezo al een job om iedereen klaar te krijgen met jas sjaal, muts, wanten enz... Mag ik ook vragen om HANDSCHOENEN te vervangen door wanten. Heel hartelijk bedankt op voorhand ! Heb je vragen... stel ze gerust !

foto's/ klik

weekbriefje 12 oktober

                                         

Hallo mama, papa

Volgende week gaan we leren over het verhaaltje "Goudlokje en de 3 beren". We gaan beren sorteren, berenpap maken, de begrippen groot- klein komen aan bod en nog veel meer. De kleuters die thuis een beer hebben of iets anders over dit thema mogen dit meebrengen. 

Ik heb nog enkele taxi's nodig voor dinsdag? (zie vorige week)

 Dinsdag mogen alle kleuters een klein kussentje meebrengen naar de klas, dit hebben we nodig voor de toneelvoorstelling. bedankt !

Lang zal hij leven ...in de GLORIA ! Proficiat Amil

Knuffetje is dat niet plezant ....

foto's/ klik

 

 

weekbriefje 5 oktober

 

                                              

 

Hallo mama, papa

Het appelweekje zit erop ! Het thema van de komende week is "MIJN KNUFFEL" . We gaan een knuffelhoekje maken in de klas. De kleuters mogen een knuffel meebrengen naar de klas die ze een weekje kunnen missen en ook dekentjes, kussens, kleine matrasjes ... enz zijn welkom( graag kentekenen met naam) . 

Dinsdag 16 okteober gaan we naar toneel in de Zoerla . We vertrekken om 9.30u en komen terug rond 11.00u. Zijn er kandidaten om ons te vervoeren die voormiddag? Graag een seintje aan de juf !

We hadden deze week weer eens 2 feestvarkentjes in de klas ! Proficiat meisjes !         

 Op weg naar de appelboom, en dan appelmoes maken!

foto's/ klik

Weekbriefje 28 september

                                 

 

                                                       

Hallo mama, papa

Volgende week gaan we een weekje leren over 'Appelen en peren'. We gaan op zoek naar een appelboom, we gaan experimenteren, stempelen, proeven en kokkerellen met appelen en peren. 

Wie heeft er appelen te veel ? Deze zijn zeker welkom in de klas want wij gaan 22 mondjes vullen.

Maandag is het lokale verlofdag en dinsdag mogen onze kleuters appeltjes mee naar de klas brengen .

Alvast bedankt

  

 Vrolijke vrienden op een rij!                               Puzzelkampioen !

foto's/ klik

 

Weekbriefje 21 september

Hoi mama en papa,

Ons kleurenweekje zit erop. De komende week werken we rond "VRIENDEN ZIJN". Ook Bas en Theo horen erbij en met met z'n allen gaan we er weer een TOF weekje van maken want ... VROLIJKE VRIENDEN... DAT ZIJN WIJ !

  

Het was een weekje vol kleur !

foto's/ klik

p/s Ik heb nog enkele foto's te kort voor onze aanwezigheidskalender ! Je mag deze nog bezorgen.

 

 

Weekbriefje 14 september

                                                           

 

Mama, papa,

Ziezo, we hebben Bas manieren aangeleerd, zijn was gedaan, neusje leren snuiten ......enz!

 Volgende week gaan we werken rond het thema "kleuren."

We gaan allerlei gezelschaps- en sorteerspelletjes spelen, kleuren mengen, ,schilderen met

lievelingskleur enz...

Als jullie thuis boekjes hebben over kleuren mogen jullie deze meebrengen (tekenen met naam aub).

 Groetjes,

Juf Ann

Volgende week vrijdag (21 september) is de kinderclub gesloten! 

28 september hebben de leerkrachten een pedagogische studiedag, geen school dus !

1 oktober/ lokale verlofdag

            

  De nieuwe man!                                        De was van Bas ligt proper in de kast !

Brenn is zaterdag jarig... Lang zal hij leven!!

onze flinke ineters !

foto's/ klik

Weekbriefje 7 september

                                          

Aan alle mama's, papa's en bengels van mijn klasje:

"Dat het een TOP schooljaar mag worden !!!  Groetjes... Juf Ann, juf Petra, Bas en Theo !!!

 Hoi mama, papa

De kleuters hebben reeds kennis gemaakt met juf, klas en vriendjes . Deze week werkten we rond het thema "MIJN KLASJE EN BAS". We ontdekten ons klasje,en het vele speelgoed. We maakten al vele afspraakjes en hebben Bas al wat beter leren kennen. MAAR onze Bas heeft nog veel te leren, natte broeken, vuile neus... . Daarom leren we de komende week over " De was en plas van Bas"

 

 

De kriebelmama's kwamen al op bezoek in ons klasje !

foto's/ klik

Het blauwe mapje met versjes en liedjes mag je thuis laten, de kleuters krijgen het aangeleerd versje en/of liedje mee in de hand en dan kan je dit thuis bij in het mapje steken.

PS: Graag doen we een oproep: elke kleuter mag 1 doos met papieren zakdoekjes meebrengen naar de klas. Stoffe zakdoeken raken immers zeer vlug verloren en zo kunnen we een hele tijd verder met onze zakdoekjes. Je mag deze op het tafeltje bij de klasdeur zetten. BEDANKT!

Vergeten jullie geen foto mee te geven voor onze aanwezigheidskalender aub?!

 

 

                                           

Go to top