foto's carnavalstoet

Bekijk hier onze foto's:

carnavalstoet

Hip hip hoeraaaaaaa voor Jaan!

Jaan is in de vakantie jarig, daarom was het donderdag al feest in onze klas!

 

Jules gaat logeren bij Juline!

Deze week ging Jules logeren bij Juline!

 

Thema: carnaval!

 

Toen we maandag in onze klas kwamen zagen we meteen dat onze Jules een gekke pruik op had. Jules vertelde ons dat hij die droeg omdat het bijna carnaval is. Als het carnaval is dan mag je je verkleden vertelde hij. Daarom stond in onze klas een grote verkleedkoffer waar we allemaal dingen konden kiezen om ons te verkleden. We gingen ook zelf aan de slag om iets te knutselen waarmee we ons konden verkleden. We knutselden zo een gekke carnavalshoed in elkaar. Onze juf had deze week een gek ideetje. Ze deed een beetje rode verf op onze neus en we moesten elkaars neus rood maken door ‘neuze-neuze’. Dit vonden we echt heel grappig! Onze juf toonde een prent van Bumba. Er was wel een probleempje want Bumba zijn neus was helemaal wit in plaats van rood. Gelukkig hadden we al snel het idee dat we met ons rode neusje de neus van Bumba ook rood konden maken.  Deze week bracht onze juf ook een prent van een echte carnavalstoet mee. Er ontbrak alleen nog confetti en serpentines. Gelukkig hadden we dit in onze klas wel liggen. Met lijm kleefden we de hele prent vol confetti en serpentines.

 

Bekijk hier onze foto's:

Foto's

 

Volgende week kunnen we een weekje uitrusten.

Na de vakantie werken we rond het thema: knuffels!  

Jules gaat logeren bij Jitse!

Deze week ging jules logeren bij Jitse!

 

Thema: muziek!

Maandag kwamen we in onze klas en daar lagen plots allemaal muziekinstrumenten. Er stond zelfs een fanfare in onze klas. Het was meteen duidelijk dat we deze week rond muziek gingen werken! Onze juf leerde ons hoe al deze instrumentjes heetten en hoe we er muziek mee konden maken. Daarna gingen we zelf volop experimenteren en muziek maken. We mochten als echte muzikanten op een podium optreden. Met een dirigentenstokje en een jas konden we de dirigent naspelen. Knutselen stond deze week ook op het programma. Zo maakten we zelf een trommel, schilderden we op muziek en trommelden we met verfhandjes op het juiste ritme een prent van een trommel. Op leuke muziekjes dansten we door de klas en ook de stoelendans kwam aan bod.

Dinsdag gingen we naar het toneel kijken van prinscarnaval!

 

Het was een hele fijne muzikale week!

 Deze week kregen we er ook een nieuw vriendje bij. Seth komt vanaf nu ook iedere dag in ons klasje spelen.

 

Bekijk hier onze foto's:

Foto's

Volgende week werken we rond het thema “Carnaval!” 

 

 

Volgende week is het een speciale week want op maandag is het gekke haren-dag de kleuters mogen dan met een gek kapsel naar school komen.

Dinsdag zijn onze schoenen aan de beurt want dan is het gekke schoenen-dag, de kleuters mogen met gekke schoenen naar school komen.

Op vrijdag 9 februari vieren we carnaval op school. De kinderen mogen daarom die dag verkleed naar school komen. Mogen  we wel vragen om je kind liefst geen pakje dat uit één geheel bestaat aan te doen. Dit is vooral om praktische reden als we naar het toilet gaan.

In de namiddag is er een carnavalstoet voorzien. Dit jaar is er opnieuw een aparte kleuterstoet. De stoet vertrekt om 13u00 aan de kleuterschool. we wandelen tot aan de kerk en gaan dan terug richting kleuterschool.

Omdat het een korte stoet is, is het de bedoeling dat de kinderen allemaal te voet mee wandelen. Ik voorzie 2 karren waar de kleuters af en toe heel even in kunnen uitrusten. De kleuters mogen ofwel 's morgens in hun verkleedkleren naar school komen, ofwel de verkleedkleren meebrengen naar school. Na de stoet zijn jullie welkom op de speelplaats van de kleuterschool, daar krijgen jullie een kopje koffie met een stukje cake. Voor onze kleuters is er na de stoet nog een hotdog-feestje in de zaal van de kleuterschool. We voorzien ook twee springkastelen waar de kleuters na het eten van de hotdog nog op kunnen springen.

Enkele belangrijke afspraken :

- Na de stoet gaan alle kinderen terug mee naar school.

- De kinderen van de kleuterschool lopen voor de veiligheid en om het overzicht te bewaren tussen linten of koorden. We willen de ouders en de andere kijkers vragen om niet binnen de afgebakende zone te lopen.

- We vragen de ouders om zich NIET te verkleden. Het is belangrijk voor de jongste kleuters dat ze hun ouders herkennen.

- Tijdens de stoet mogen de kinderen enkel confetti gooien. Geef aan de kinderen geen andere materialen mee a.u.b.

- De kinderen mogen zich vrij verkleden.

- Bij hevige regen of extreme koude gaat de stoet niet door.

Jules gaat logeren bij Neel!

Deze week is Jules gaan logeren bij Neel!

  

Thema: Papier!

Deze week hebben we ons volledig kunnen uitleven tussen de dozen en papiertjes. We konden proppen maken van krantenpapier en die door een hoepel gooien, ons verstoppen in dozen, door de dozen kruipen, een toren bouwen met dozen, in onze snipperbak voelen aan kleine snippertjes papier, in het kartonnen huisje spelen, met vliegtuigjes en bootjes van papier spelen, vrij tekenen op een grote rol papier en nog veel meer…

We ontdekten samen met onze juf ook verschillende soorten papieren. Zo merkten we dat schuurpapier helemaal anders voelt dan keukenpapier. Met al die verschillende soorten maakten we een mannetje van papier.  We moesten deze week ook goed nadenken want we sorteerden grote en kleine strookjes papier.

 

Bekijk hier onze foto's: 

Foto's

Volgende week wordt een muzikale week want we werken rond het thema: muziek!   

 

Vrijdag 9 februari is het in de namiddag een carnavalstoet. We organiseren een aparte kleuterstoet, de stoet vertrekt om 13.00u aan de kleuterschool.We wandelen tot aan de kerk en gaan dan terug richting kleuterschool. Nadien zijn jullie welkom in de kleuterschool voor een tas koffie met een stukje cake!

Verdere infomartie over de carnvalstoet volgt nog.

Jules gaat logeren bij Flore!

Deze week ging Jules bij Flore logeren!

Thema: ziek zijn!

Toen we maandag in de klas kwamen merkten we iets heel ergs op, onze Jules was ziek.

Hij stond vol rode stipjes en moest erg hard hoesten en niezen. Nadat we hem even onderzocht

hadden besloten we om Jules terug in zijn bedje te leggen. Hij moest rusten zodat hij snel

weer beter was. Ons poppenhoekje veranderde daarom ook in een dokterspraktijk.

Er stond een bed, een doktertas, een doktersjas en allerlei verbanden.

Samen met onze juf ontdekten we wat er allemaal in een dokterstas zat. We hebben ook

weer hard gewerkt, zo moesten we eerst Jules schilderen zodat we er achteraf rode

stipjes op konden stempelen. We maakten met stukjes gescheurd papier een gips en

we stempelden met een wattenstaafje pilletjes in potjes.

 

Bekijk hier onze foto's:

Foto's

 

Vanaf volgende week gaan we werken rond het thema ‘papier’.

 

Grote kartonnen dozen, kranten, tijdschriften,.. kortom alles wat met papier of karton te maken heeft mag je maandag mee naar de klas brengen.

 

Sinterklaas en de feestdagen zitten erop! Cadeautjes werden ingepakt en weer uitgepakt.

Indien u bij Dreamland bent geweest om cadeautjes te kopen, heeft u vast ook zegels ontvangen om op een spaarkaart te kleven.

Moest u nog enkele zegels over hebben, mag u deze met uw kind meegeven.

Met de verzamelde zegels proberen we nog enkele spaarkaarten te vullen.

Hiermee wordt dan spelmateriaal voor de leerlingen aangekocht.

Alvast bedankt!

Pagina 1 van 4
Go to top